Met de trein naar Disneyland Parijs

 • Home
 • Blog
 • Met de trein naar Disneyland Parijs

De Thalys is bij velen bekend als de snelste route naar Parijs, met als eindbestemming het iconische ‘Gare du Nord’. Wat echter niet iedereen weet, is dat er ook een directe Thalys-verbinding is die je rechtstreeks naar de poorten van Disneyland Parijs brengt. Laten we eens kijken naar deze betoverende treinvakantie en wat je kunt verwachten. Toch reizen via Gare du Nord? Lees verderop in de blog.

De betoverende Thalys

Eén keer per dag, vanuit Amsterdam Centraal, kun je aan boord stappen van een speciale Thalys-trein die je rechtstreeks naar het Disneyland Parijs station brengt. Maar zelfs als deze specifieke trein niet in je schema past, zijn er nog andere Thalys- en TGV-opties die je kunt overwegen voor je reis naar dit magische park. De opties zijn gevarieerd en bieden flexibiliteit in termen van vertrektijden en prijzen, zodat je de trein kunt kiezen die het beste bij jouw planning past.

Een Magische Halte: Marne la Vallée – Chessy

De Thalys stopt op het station ‘Marne la Vallée – Chessy’, dat misschien niet bij iedereen zo bekend is als ‘Gare du Nord’, maar een heel bijzondere bestemming heeft: het bevindt zich pal naast Disneyland Parijs. En het beste van alles? Vanaf dit station is het slechts een korte wandeling naar de ingang van het park. Je kunt jezelf al in de sfeer van Disney wanen voordat je het park zelfs maar binnenstapt.

Vroeg Vertrek voor een Volle Dag Magie

De directe Thalys-verbinding naar Disneyland vertrekt doordeweeks vroeg in de ochtend. Om 07:15 kun je opstappen op Amsterdam Centraal, en om 07:54 vertrekt de trein vanuit Rotterdam Centraal. Deze betoverende reis brengt je rechtstreeks naar Disneyland, waar je om 10:48 aankomt. Als je van plan bent om Disneyland in zijn volle glorie te ervaren, is het aan te raden om vroeg te vertrekken. Bovendien, van vrijdag tot en met maandag, rijdt de trein ook ’s avonds in een directe verbinding terug naar Nederland, waardoor je flexibiliteit hebt om je verblijf te plannen zoals jij dat wilt.

Treinroutes naar Disneyland Parijs vanuit Nederland

Er zijn daarnaast nog verschillende treinroutes die je vanuit Nederland naar Disneyland Parijs kunt nemen. We zullen de twee meest gebruikelijke opties bespreken:

Optie 1: Van Amsterdam naar Parijs met Thalys

De Thalys is een hogesnelheidstrein die je in ongeveer 3 uur en 20 minuten van Amsterdam naar Parijs brengt. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 • Stap 1: Boek je ticket – Bezoek de officiële website van Thalys of gebruik een reisboekingssite om je ticket te boeken. Het is raadzaam om je ticket ruim van tevoren te reserveren om de beste prijzen te krijgen.
 • Stap 2: Vertrek – Ga naar Amsterdam Centraal Station en stap in de Thalys-trein richting Parijs. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want Thalys-treinen zijn meestal stipt.
 • Stap 3: Aankomst in Parijs – Je zult aankomen op het Gare du Nord-station in Parijs. Vanaf hier kun je de RER-trein nemen naar Marne-la-Vallée – Chessy, het station dat het dichtst bij Disneyland ligt. De reistijd bedraagt ongeveer 40 minuten.

Optie 2: Vanuit Rotterdam naar Parijs met Thalys

Als je in de buurt van Rotterdam bent, kun je ook de Thalys nemen om naar Disneyland Parijs te reizen. Hier is wat je moet doen:

 • Stap 1: Ticket boeken – Boek je Thalys-ticket vanuit Rotterdam Centraal naar Parijs. Zorg ervoor dat je de juiste bestemming selecteert, namelijk Parijs Gare du Nord.
 • Stap 2: Vertrek – Ga naar Rotterdam Centraal Station en stap in de Thalys-trein richting Parijs.
 • Stap 3: Aankomst in Parijs – Net als bij de vorige optie kom je aan op het Gare du Nord-station in Parijs. Neem de RER-trein naar Marne-la-Vallée – Chessy om Disneyland te bereiken.

Treintickets en Prijzen

De prijzen voor treintickets van Nederland naar Disneyland Parijs kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe ver van tevoren je boekt, het tijdstip van de dag, en de klasse waarin je wilt reizen. Hier zijn enkele tips om de beste deal te krijgen:

 1. Vroeg boeken: Over het algemeen geldt dat hoe eerder je je tickets boekt, hoe goedkoper ze zullen zijn. Probeer je reis dus ruim van tevoren te plannen.
 2. Flexibiliteit met reisdata: Als je flexibel bent met je reisdata, kun je profiteren van lagere prijzen op bepaalde dagen en tijden.
 3. Kies je klasse: Treinen bieden meestal verschillende klassen aan, variërend van standaard tot eerste klas. De prijzen verschillen, dus kies degene die het beste bij je budget past.
 4. Kortingen en aanbiedingen: Controleer of er kortingen of speciale aanbiedingen beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld, soms zijn er voordelige retourtickets beschikbaar.
 5. Loyaliteitsprogramma’s: Als je van plan bent vaker met de trein te reizen, overweeg dan om je aan te melden voor een loyaliteitsprogramma. Hiermee kun je punten sparen voor toekomstige reizen.

Reizen van Parijs naar Disneyland Parijs

Aan het einde van je treinreis vanuit Nederland kom je aan op het Gare du Nord-station in Parijs. Hier begint het volgende deel van je avontuur naar Disneyland Parijs. Volg deze stappen:

 1. Aankomst op Gare du Nord: Nadat je bent aangekomen op het Gare du Nord-station in Parijs, volg je de borden naar de RER-treinen (lijn D). Deze brengen je rechtstreeks naar Marne-la-Vallée – Chessy, het station dat zich op loopafstand van Disneyland Parijs bevindt.
 2. RER-treinkaartje: Koop een RER-treinkaartje naar Marne-la-Vallée – Chessy. Zorg ervoor dat je de juiste zone kiest, afhankelijk van waar je begint in Parijs. Het is handig om een Parijse metrokaart te hebben, omdat deze ook geldig is voor de RER-treinen.
 3. RER-reis: Stap in de RER-trein en ontspan terwijl je rechtstreeks naar Marne-la-Vallée – Chessy reist. De reistijd bedraagt ongeveer 40 minuten.
 4. Aankomst bij Disneyland: Eenmaal aangekomen op Marne-la-Vallée – Chessy, volg je gewoon de borden naar Disneyland. Je bent nu op slechts een steenworp afstand van de magie!

Comments are closed